Så krokar du dina gardiner

I denna guide kommer vi förklara hur du krokar dina gardiner. På Evelid kan du välja mellan två olika gardinkrokar: gardinkrok för gardinskena eller gardinkrok för gardinstång. Oavsett vilken krok du väljer så kommer krokningen gå till på samma sätt. Evelids gardiner är sydda med veckband som har hällor på fasta avstånd längs hela gardinbandet. Det är i dessa hällor du kommer trä gardinkrokarna i för att skapa veckningen.

 

  1. Börja med att trä i en gardinkrok i varje ände av gardinen. Varje gardinkrok har två fingrar som träs i varsin hälla. Trä det första fingret i hällan längst ut på gardinen och trä nästa finger i hällan bredvid. När ändkrokarna är på plats är det dags för nästa steg.
  2. Fortsätt krokningen vid en av ändkrokarna. Hoppa över en hälla innan du trär i nästa gardinkrok så att det alltid är en hälla ledig mellan varje gardinkrok. Upprepa processen fram till den andra ändkroken. Om inte antalet hällor går jämnt ut kommer du antingen ha 2 eller 3 hällor lediga kvar till ändkroken. Då krokar du enligt följande:
    - Är det 2 hällor kvar till ändkroken: trä i ett finger på den gardinkrok som är närmast ändkroken på gardinen.
    - Är det 3 hällor kvar till ändkroken: trä i gardinkroken bredvid ändkroken utan att ha en fickas mellanrum
  3. När man krokat klart gardinen så är det dags för upphängning. På gardinskenor hakar du i krokarna i gliden som sitter i spåret på skenan. På gardinstänger hakar du i gardinkrokarna i öglorna på gardinstångens ringar. Ibland kan du behöva dra lite lätt i gardinen för att rätta till fallet och veckningen.

Hoppas denna guide hjälpte dig med krokningen av dina gardiner. Har du några andra frågor gällande krokning, gardiner eller din beställning. Kontakta våra textilrådgivare här så hjälper vi dig.

 

 

 

Publicerad: 2023-02-13 09:10 Skriven av: Evelid